רוצה לוודא שהעסק שלך מתנהל באופן יעיל וחכם, מנהל את כל הספרים בצורה תקינה ובשורה התחתונה, חוסך כמה שיותר?
מלאו פרטים עכשיו וניצור קשר בקרוב!
למידע וייעוץ מקצועי



    למידע נוסף וייעוץ מקצועי >
    למידע נוסף וייעוץ מקצועי X
    השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם



      הכרה בהוצאות רכב – כל מה שצריך לדעת

      הכרה בהוצאות רכב
      תוכן עניינים

      הוצאות מוכרות – או הוצאה מותרת בניכוי – הן כל הוצאה שנדרשת לפעילות התקינה של העסק ותורמות להכנסות שלו, ואין זה משנה אם העסק שייך לעוסק עצמאי או לתאגיד. הוצאות עסקיות שרשות המיסים מכירה בהן, מנוכות מההכנסה השנתית של העסק ומפחיתות את שיעורי המס החלים עליה. אם לעסק יש רכב או צי רכבים וכולם נדרשים לפעילותו התקינה ותורמים להכנסות שלו, ייחשבו הוצאות הרכב הוצאות מוכרות. עם זאת, יש לכך כמה סייגים, ומיד נברר מהם.

       

      הכרה בהוצאות רכב

      מחזיקים רכב בעסק? הפעילות העסקית שלכם מחייבת הוצאות רכב? עליכם לבדוק אם הוצאות הרכב שלכם מוכרות. הינה תשובות מלאות לשאלות המרכזיות ששמענו מלקוחות שלנו במהלך השנים.

       

      למה רק חלק מהוצאות הרכב מוכרות?

      הכרה בהוצאות רכב היא לא אוטומטית. למעשה, רק חלק מהוצאות הרכב של העסק נחשבות הוצאה מוכרת. למה? כיוון שתמיד יש חשש סביר שהרכב של העסק משמש את בעליו גם בחייו הפרטיים ומעבר לפעילות העסקית הנדרשת. כדי להתגבר על החשש הסביר הזה רשות המיסים קבעה תקרה להוצאות רכב מוכרות, ולפיה הן מחושבות.

       

      מהו שיעור הוצאות רכב המוכר לצורכי מס הכנסה?

      השיעור של הוצאות רכב מוכרות לצורכי מס הכנסה הוא חלקי בלבד ולא עולה על 45 אחוזים מכלל ההוצאות. רשות המיסים מכירה בהוצאות על רכב ששוקל פחות מ-3.5 טונה ומשמש גם לצרכים פרטיים וגם לצרכים עסקיים, ומגדירה אותן כהוצאה מעורבת. קניית רכב היא הוצאה מוכרת ומחושבת לפי שיעור פחת רכב שנתי (15 אחוזים בשנה).

       

      מהו שיעור הוצאות רכב המוכר לצורכי מע"מ?

      הוצאות רכב מוכרות למע"מ הן בדרך כלל ההוצאות השוטפות שלו לרבות טיפולים, אגרות רישוי, פוליסות ביטוח ודלק, אך לא יותר מ-66 אחוזים מכלל ההוצאות אם הרכב משמש אך ורק את העסק ו-25 אחוזים מכלל ההוצאות אם הרכב משמש גם לצרכים הפרטיים של בעל הרכב. אי אפשר לקבל החזר על תשלום מס ערך מוסף שנגבה בעת רכישת הרכב.

       

      האם אפשר לקבל הכרה על הוצאות רכב בסכומים גדולים יותר?

      אי אפשר לקבל הכרה בהוצאות רכב עוסק מורשה בשיעור הגבוה מ־45 אחוזים. עוסקים רבים מבררים את הסוגיה הזאת מדי שנה, והיא נדונה גם ברשות המיסים וגם בבית המשפט, אך מקבלים תשובה שלילית. הנפגעים מכך הם עוסקים שהרכב משמש אותם לצרכים עסקיים בלבד, והנהנים מכך הם עוסקים שהרכב משמש אותם גם לצרכים פרטיים.

       

      מהו פחת של רכב?

      פחת על רכב הוא פיחות בשווי הרכב שנגרם ממשך השימוש בו, מבלאי, מהתיישנות ומתאונות דרכים. הפחת הוא הוצאה מוכרת לרכב שניתנת בשיעור של 15 אחוזים אם הרכב שייך לעסק ותורם להכנסתו.

       

      האם קניית רכב היא הוצאה מוכרת?

      עוסקים רבים שואלים לגבי קניית רכב הוצאה מוכרת. התשובה היא חד-משמעית – קניית רכב היא הוצאה מוכרת לצורך קבלת החזר ממס הכנסה בלבד – אין היא מוכרת במע"מ. הכרה בהוצאות רכב עצמאי מתקבלת אך ורק אם הרכב שייך לעסק או משמש את בעל העסק ואת הפעילות העסקית שלו.

       

      האם ליסינג הוא הוצאה מוכרת?

      מבין הוצאות רכב מוכרות לחברה ליסינג הוא הוצאה מוכרת לצורך קבלת החזר ממס הכנסה, וההחזר ניתן בשיעור של עד 45 אחוזים מכלל ההוצאות על הרכב. ליסינג איננו נחשב הוצאה מוכרת במע"מ.

       

      הכרה בהוצאות רכב עוסק מורשה

       

      האם יש הבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה בכל הנוגע להכרה בהוצאות הרכב?

      הכרה בהוצאות רכב של עוסק מורשה זהה להכרה של הוצאות רכב עוסק פטור בכל הנוגע למס הכנסה, כלומר שני העוסקים יהיו זכאים להחזר הוצאות בשיעור של 45 אחוזים מכלל הוצאות הרכב שלהם. בכל הנוגע למע"מ – עוסק מורשה זכאי לניכוי בגין הוצאות הרכב, ואילו עוסק פטור איננו זכאי לכך כיוון שאיננו רשאי לגבות מע"מ מלקוחותיו.

       

      האם אפשר להכיר בהוצאות רכב שאיננו רשום על שם בעל החברה?

      לפי הוראות רשות המיסים אין הכרה בהוצאות רכב שאיננו רשום על שם העוסק או על שם החברה. זאת משום שצריכה להיות התאמה מוחלטת בין מי שתובע החזר על הוצאות הרכב ובין בעל הרכב. בנושא של רכב הוצאה מוכרת, ההוצאה היא של העסק או של העוסק ולא של אף אדם אחר הרשום כבעלי הרכב. ההוראות הללו חלות גם בנוגע למס הכנסה וגם בנוגע למע"מ.

       

      האם אפשר לקבל הכרה על הוצאות של רכב חשמלי?

      אפשר לקבל הכרה במע"מ על פחת רכב חשמלי ועל שאר ההוצאות השוטפות שלו כמו למשל הכרה בהוצאות דלק וכל הוצאה אחרת. בכל הנוגע למס הכנסה, אפשר לקבל החזר על הוצאות בשיעור של עד 45 אחוזים מכלל הוצאות הרכב אם הרכב רשום על שם העוסק או העסק, ואם הוא משמש את העסק ותורם להכנסתו.

       

      האם אפשר לקבל הכרה על הוצאות של רכב היברידי?

      אפשר לקבל הכרה במע"מ על פחת רכב היברידי ועל שאר ההוצאות השוטפות שלו כמו למשל דלק הוצאה מוכרת וכל הוצאה אחרת. בכל הנוגע למס הכנסה, אפשר לקבל החזר על  הוצאות בשיעור של עד 45 אחוזים מכלל הוצאות הרכב אם הרכב רשום על שם העוסק או העסק, ואם הוא משמש את העסק ותורם להכנסתו.

       

      האם אפשר לקבל הכרה על הוצאות של אופנוע או קטנוע?

      אפשר לקבל הכרה במע"מ על הוצאות מוכרות אופנוע  אם סיווג הרישוי שלו הוא L3 ונפח המנוע שלו הוא 125 סנטימטר מעוקב או יותר ורק אם האופנוע רשום על שם העוסק או העסק ותורם להכנסתו. אין הוצאות מוכרות אופנועL2  כיוון שסיווג זה מוגדר כמותרות. שיעור ההחזר המקסימלי להוצאות על אופנוע או קטנוע הוא 25 אחוזים מכלל ההוצאות או 900 ש"ח לחודש, הסכום הגבוה מבין השניים.

       

      האם דלק הוא הוצאה מוכרת?

      הוצאות דלק מוכרות כמו כל הוצאות רכב מוכרות לעצמאי. כיוון שדלק הוא הוצאה שוטפת, העוסק או בעל העסק יכול לקבל בעבורו החזר במע"מ אך לא במס הכנסה.

       

      לפני הגשת בקשה להכרה בהוצאות הרכב, עוברים במשרד גרינברג

      יש לכם שאלות נוספות בקשר להכרה בהוצאות הרכב או האופנוע עבור העסק שלכם? צריכים להגיש דוח שנתי ולא יודעים כיצד להתמודד אתו? צוות המשרד שלנו יעזור לכם למלא את הדוח השנתי ויעזור לכם לקבל את ההכרה המגיעה לכם! צרו אתנו קשר.

      עמית גרינברג
      עמית גרינברג

      יועץ מס ומנהל משרד גרינברג בע"מ המעניק שירותי הנהלת חשבונות, ייעוץ עסקי וייעוץ מס.

      שתפו את המאמר עם חברים
      צרו איתנו קשר

      זקוקים לייעוץ? פנייתכם חשובה לנו, אנא השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם האפשרי



        גרינברג רואי חשבון

        משרד המתמחה בהנהלת חשבונות וייעוץ מס לחברות, עסקים קטנים ובינוניים, בנוסף לכך, המשרד מציע שירות סיוע וליווי בסוגיות המס השונות הכרוכות בתהליך הרילוקיישן לכל המדינות בעולם. צוות המשרד מקצועי, אדיב ומנוסה בתחום, תוך מתן שירות מסור ואישי לפי צרכיו של כל לקוח.

        חיפוש
        אולי יעניין אותך גם...
        דילוג לתוכן